Story-IN gør klar til 3. sæson

Vrå Højskole er for tredje sommer i træk vært for en 48 timers fortællefestival.  Fokus i år vil være på begrebet ”skabe” og skabertrang. Glæd dig allerede nu til den 21.-23. juli.

Det handler om at sætte ord på sit eget liv – at komme ud af ”skabet”.
Sådan er temaet for denne sommers Story-IN. De to dage i juli er et skabende mødested for mundtlig ordkunst med base på Vrå Højskole:

-    Mundtlig ordkunst er en gammel og overleveret tradition, formidlet af fortællere, poeter, oplæsere, foredragsholdere og sangere. Den er ført ind i nutiden af højskolen og de frie skolers tradition for mundtlighed og fællessang, siger Jens Peter Madsen, der sammen med Ellen Raunsmed er kunstnerisk leder på Story-IN.

Han understreger, at den mundtlige ordkunst er en vital kunstform, som udvikles konstant i cafeer, forsamlingshuse, på sociale medier og i subkulturer:

-    Der er plads til det hele på Story-IN – også det, som du har på hjerte og gerne vil fortælle til andre. Vi sætter ord på det lokale, dialekten, barndommen, historierne – det, vi gerne vil kendes på – kulturarven om man vil, siger Jens Peter Madsen.

Udover ”Skabet” som tema, så er et årets nye projekter ”Børn af Vendsyssel”, hvor medvirkende lokale kunstnere åbner for erindringer og de lokale historier.

-    Vi er børn af Vendsyssel, og i år vil vi prøve noget helt nyt, der henvender sig direkte til lokalbefolkningen ved bl.a. at have et programpunkt, vi kalder: ”Rigsdansk ingen adgang”. Dialekter er identiteter, og det skaber nærvær. Vi glæder os til i højere grad at inddrage Vendsyssel, siger Ellen Raunsmed.

Fortællefestivalen løber af stablen 21.-23. juli, og der vil blive optrædener 48 timer i træk på forskellige scener i og omkring Vrå Højskole. Igen i år er det gratis at komme og lytte. Mad, drikke og overnatningsmuligheder kan tilkøbes.

På Story-IN kan du denne sommer blandt mange andre opleve:

Anne Katrine Rask (poetry slam) – Claus Høxbroe (beat poesi) – Daniel Boysen (forfatter) – Mads Bjergen Pedersen (poetry slam) – Mariane Josefsen (fortæller) – Jens Peter Madsen (fortæller) – Ellen Raunsmed (studieadjunkt) – Sofie ”Tone” Nielsen (sanger og elektronisk musiker) – Per Worm (sanger og fortæller) – samt rappere fra ”Rapolitics”.

Følg med på Story-IN’s Facebookside og på www.vraahojskole.dk/story-in

storyinn

Foto: Den lokale Ellen Raunsmed og Jens Peter Madsen, der er tidligere elev på Vrå Højskolen udgør sammen den kunstneriske ledelse af Story-IN.