Så er vi klar med sommerens strikketilbud:

 

strikkeri

3 forrygende dage i godt selskab med masser af strik og gode ideer


Tirsdag den 12.6
: Mette Thrysøe alias Faster Mette, der holder workshop med emnet:

Finish på dit strik

Det færdige strikketøj bliver en tand skønnere, når alle detaljer er i orden, men det kan godt være noget af en jungle at finde rundt i de forskellige slags opslagninger, aflukninger og kanter. Og at sy en trøje pænt sammen kan drille selv erfarne strikkere. På denne kursusdag får du tips og tricks til flottere strik og bedre finish. https://www.facebook.com/fastermette

 

have


Onsdag den 13.6
: vithard | prince of knitting - www.vithard.dk

Farveeksperimenter

Synes du også, det er svært at finde ud af, hvilke to farver, du skal vælge at sætte sammen til dit næste strikkeprojekt? Eller har du endnu engang fået strikket en trøje, hvor mønstret bare ikke blev HELT perfekt på grund af noget med farverne? Vi snakker om farveteori, farvetyper og hvilke farver, der er hotte for tiden. Vi skal prøve at se på forskellige farvekombinationer og muligheder for inspiration til at afprøve noget nyt. Får vi tid, kommer vi til at afprøve farvekombinationer i strikkeprøver, eventuelt kombineret med forskellige masketyper.

Deltagerne skal medbringe digitalkamera (mobiltelefon), postkort eller fotografier af deres yndlingsmalerier, farver og papir, garn i 6-12 forskellige farver samt pinde, der passer dertil.

Kom i bund i dit garnlager og strik det, du ønsker dig!

Er du lige faldet over et fantastisk strikkemønster, men har ikke det rigtige garn i dit lager? Eller er du kommet hjem med garn, du bare måtte købe, men mangler en opskrift til det? På dette kursus lærer du, ved hjælp af let matematik, at erstatte garnet i opskriften med garn fra dit lager.

Underviseren medbringer eksempler, men deltagerne bør også medbringe en opskrift, de gerne vil strikke, og garnet, de gerne vil bruge dertil (et andet end det, der står i opskriften). Og så lærer de at bruge de simple regler. Deltagerne skal også medbringe strikkepinde, der passer til garnet og pinde et par størrelser op og ned. https://www.facebook.com/vithard

 

hyggeifallesstuen


Torsdag den 14.6
: vithard | prince of knitting - www.vithard.dk

Introduktion til dobbeltstrik

Hvordan pokker gør man det der dobbeltstrik? På dette kursus starter vi helt fra starten, får fordelt maskerne, så vi kan komme i gang med dobbeltstrikningen, hvordan garnet skal holdes, så der ikke er unødige tråde på ydersiden. Efter at have fået styr på selve teknikken, så kaster vi os over formgivning af arbejdet, vha. indtagninger og udtagninger.

Deltagerne skal medbringe to nøgler garn i hver sin farve samt pinde dertil. Pindene må gerne være et halvt nummer større, end du normalt ville bruge.

Tag patent på dit strik

Hvilke tricks er gode at have i baglommen, når man skal strikke patent? Hvordan får man en pæn opslagning og aflukning? Og hvad er egentlig forskellen på halvpatent, helpatent og tofarvet patent?

Alt dette og meget mere kigger vi på i denne workshop, bl.a. hvordan man tager ind og ud. Får vi tid, kommer vi også omkring, hvordan man laver fine mønstre med ind- og udtagninger.

Deltagerne skal medbringe garn i to farver samt pinde, der passer til (også dem, der er tykkere og tyndere end det, der står på banderolen). Derudover får vi også brug for sikkerhedsnåle og en stoppenål. https://www.facebook.com/vithard

Garn og pinde skal medbringes

Der er max. 30 pladser pr. dag

Dagsprogram:

08.45 - 09.00 Ankomst

09.00 - 12.00 Workshop med indlagt kaffepause og lidt sundt

12.00 - 13.00 Dejlig frokost

13.00 - 14.00 Mulighed for besøg i Kunstbygningen i Vrå

14.00 - 17.00 Workshop med indlagt kaffepause og kage

17.00 Tak for i dag

19.00 - ? Man kan deltage i højskolens aftenprogrammer eller hygge sig i højskolens dagligstue og store have

Aftenprogram:

Tirsdag 19.00 Spisning og derefter bustur til Vesterhavet og Solnedgangspladsen i Nr. Lyngby

Onsdag 19.00 Spisning og derefter foredrag v/Ole Schiellerup: ”Skagensmalerne”

Pris:

Pris: kr. 1000,-

Der er mulighed for at tilkøbe overnatning og aftensmad

Overnatning: kr. 500,- for 1 nat / kr. 900,- for 2 nætter

Indkvartering på dobbeltværelse

Enkeltværelse: + kr. 400,-

Overnatning er inkl. lækker morgenbuffet, der serveres mellem 8.00 og 9.00

Aftensmad: kr. 100,- pr. måltid

Der er vand til alle måltider

Øl, vand og vin kan købes til rimelige priser

Kaffe og the er frit tilgængeligt døgnet rundt

 

 
Fordyb dig under Vrås høje himmel, midt i den smukke og barske natur i Vendsyssel. Værelser inkl. linned og med eget bad & toilet. Nyistandsatte værksteder, åbne døgnet rundt.     Intercity tog stopper i Vrå - kun 400m fra højskolen. Motorvejen går lige forbi. Der er 15 km til Vesterhavet, 15 km til Hjørring og Brønderslev og 45 km til Aalborg.


adresse linie ROED