frise opencall

Fire spændende kunstnere klar til fernisering

Vrå Højskole afslører nu navnene til maj måneds ”Open Call”, der vises i højskolens kunstsal.

Kunstelskere fra det ganske land kan godt begynde at glæde sig. Den 30. april er der først en kunstværdig brunch og siden fernisering på Vrå Højskole, hvor fire kunstnere viser deres værker. Nemlig Inger Houbak, Hanne Schmidt, Andrew James Zealey og Benny Rytter.

-    Vi har valgt fire meget forskellige kunstnere, og publikum kan derfor glæde sig til en stor variation i de meget forskellige værker. To af dem er lokale, mens de to øvrige bor udenfor Nordjylland. To bruger fotografiet i deres kunst, mens to er mere klassiske malere, fortæller Ole Schillerup, der er med i højskolens kunstudvalg.

Udvalget inviterede tidligere på året både danske og udenlandske kunstnere til Open Call udstillinger på Vrå Højskole. Den første blev hængt op i februar, og den næste er altså klar i maj:

-    Det er et spændende koncept, fordi vi møder kunstnere, som vi ellers aldrig ville være kommet i kontakt med. Nogen af dem er på Vrå Højskole for første gang, siger Ole Schillerup, der understreger, at højskolen fortsat er interesseret i henvendelser fra flere kunstnere til efterårets Open Call udstillinger.

Men lige nu er fokus på maj måneds fernisering, hvor publikum kan glæde sig til at se Inger Houbak, der oprindeligt er fra Bjergby, men nu arbejder ud fra København. Hun er kendt for sine store interiørbilleder og sin airbrush teknik. Hanne Schmidt fra Herning, der har været med på flere censurerede udstillinger. Hun arbejder med tomme rum, kontraster og forladte steder i sine oliemalerier. Andrew James Zealey, der har studeret Art Photograpy i Glasgow. Han har siden oktober 2000 malet og fotograferet udfra sin bopæl i Nørlev. Endelig Benny Rytter fra Jerslev. Benny har brugt konkurrence-fotografiet som springbræt til at arbejde i en mere kunstnerisk retning med sin billedkunst, senest er har blevet jysk mester 2017. De fire kunstnere har deres værker udstillet fra den 30. april til 26. maj i kunstsalen på Vrå Højskole.

Der er gratis adgang til ferniseringen den 30. april klokken 11:00. Der serveres brunch fra klokken 9:30 med kaffe, te og juice til 99,-.

Tilmelding til brunch er nødvendig til: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 98 98 10 10.